lørdag 18. september 2010

Jaktstart 10 september 2010









Vår første jattur for sesongen startet på Gjerdrum, Romeriksåsen. Morten, Marius og Tira representerte Schnappi jaktlag. Vi jaktet både fredag og lørdag.

Første jaktdag startet som en drøm. Vi gikk opp over en skogsvei fra bilen, ca 200 meter, da det plutselig kom en raring gående over veien. En pip pip... Morten og Marius var på den ene siden av fuglen, mens Tira var på den andre siden. Da fuglen tok av skøt Marius den. Død før den traff bakken... Og plutselig fløy det opp to til på den andre siden av veien. Det kokte av fugl!!!! Morten ble helt satt ut, men heldigvis var Marius skikkelig på nett. Fikk kastet ivei et skudd etter de to andre, men borte ble de. Fant kun den ene døde fuglen i skogen. Tira syns dette var veldig stas og måtte feire med å stå stand 2 cm i fra den døde pip pipen. Fuglen vi skøt var en Rakkelhane. Det er noen som mener det er en Tiurkylling, men vi går for Rakkelhane. De andre har ikke peiling.
Resten av dagen hadde vi noen fuglsituasjoner, men ingen skuddsjanser.
Dag to opplevde vi fire fuglsitasjoner. Ingen store skuddsjanser, men spennende var det. Vi fulgte etter ei jerpe et stykke, men den forsvant etter et bomskudd fra Marius.

Vi i Schnappi jaktlag er veldig godt fornøyd med første jakttur :)) Det ble selvfølgelig schnappet flere ganger i løpet av jaktturen vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar